Italyherewe.com

Italyherewe.com

Elk jaar, medio mei, gaan een aantal Nederlandse autofreaks een week met hun Italiaanse bolides naar de heilige grond. Lekker sturen, de Mille Miglia bezoeken en genieten van al het fijns dat Italië te bieden heeft.
Een Italiaanse auto hoort te brullen door de bergen, te hoesten bij een tolpoortje, te gummen op de Autostrada. In 2003 besloten een aantal mannen met AGIP in hun bloed hier gehoor aan te geven: De eerste Italyherewe.com-trip (IHWC) was een feit!

Het recept? Een aantal bijzondere Italiaanse auto’s, twee uit het juiste hout gesneden kerels per auto (sorry dames) een tripje van een kleine week naar het heilige land. Dit resulteert in de praktijk in heel veel lol, weinig gezeur, uren ‘lekker’ sturen en volop genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft. Denk daarbij aan het bezoek van autoraces, -musea en –fabrieken. Maar ook aan vele restaurants en gezellige terrasjes. Verder lukt het de organisatie elk jaar om de trip financieel toegankelijk te houden.

Op deze pagina staan de algemene zaken vermeld, per trip is een aparte website met alle informatie over deelnemers, auto's en programma. Kijk hiernaast onder het kopje "Alle websites op een rij" voor al onze reizen. De laatste jaren is deze website de spil in informatievoorziening en voorpret.

UUU 2014

KLIK SNEL om de 2014 programmapagina te zien.
Spelregels

Natuurlijk begint het te kriebelen als je dit leest, en wil je het ook een keer meemaken. Om teleurstellingen te voorkomen hanteren we wat spelregels voor alle deelnemers. De praktijk heeft bewezen dat dit werkt, we zoeken de volgende mannen:
• lachen belangrijker vinden dan slapen;
• een bovengemiddeld positieve levensinstelling hebben;
• een bijzondere Italiaanse multi PK bolide bezitten, die veel lawaai maakt;
• een auto meebrengen die in een prima staat van onderhoud is. Sleutelen is leuk, maar het moet niet de overhand krijgen;
• allergisch zijn voor stropdassen;
• over een gezonde dosis humor beschikken (en dito incasseringvermogen);
• weten dat de ideale lijn ook in de bergen bestaat;
•weten wat een beetje doorrijden is, het is geen race, but we like to put the pedal to the metal;
• weten wat teamspirit is. Niets moet, alles mag, maar we gaan wel met een groep op pad;
• niet zeuren (helemaal over geld). Dat is ten strengste verboden.

F.A.Q.

Vraag: Wanneer is alles van deze reis bekend?
Vraag: Welke auto's mogen mee?
Vraag: Welke personen mogen mee?

Mille Miglia

De Mille Miglia vormt vaak de rode draad van het programma. De Mille Miglia is een absolute must om gezien, nee beleefd, te hebben. Een rijdend automuseum dat zijn weerga niet kent. Dat gecombineerd met de emoties en machogedrag van de Italianen maakt dit een uniek evenement. Bekijk de start in Brescia waarbij heel het centrum door de Mille Miglia is ingenomen, de race en alle "leuke" auto's die voor dit evenement uit de stal gehaald worden.

De Mille Miglia, duizend mijl, was een race in Italië die 24 keer georganiseerd werd tussen 1927 en 1957. De Mille Miglia werd één van de bekendste en belangrijkste enduranceraces. De Mille Miglia werd niet volgens een vaste route verreden, maar wel in hetzelfde deel van Italië. Start- en finishplaats Brescia en Rome zijn vaste plaatsen in de rally. Niet minder dan 13 keer werd de route veranderd. Het grootste verschil is echter dat de Mille Miglia voor de Tweede Wereldoorlog tegen de klok in verreden werd en na de oorlog met de klok mee. Tegenwoordig wordt de Mille Miglia nog gereden als een regelmatigheidsrally voor oldtimers die uit de tijdsperiode van 1927 t/m 1957 komen.

De Mille Miglia staat vaak redelijk centraal in ons programma. De vele, zeer verschillende aspecten van deze unieke rally maken een meerdaags bezoek meer dan waard. De Mille Miglia is een verslavend adrenaline verhogend evenement waar we ons graag in onderdompelen.
Om de echte Mille Miglia nog beter te begrijpen is het artikel ";Het geweldigste autoverhaal ooit" een must om te lezen. Dit artikel gaat over de legendarische overwinning die (Sir) Stirling Moss behaalde in 1955. In dat jaar was het nog een race van 1 dag, mille miglia (1000 mijl), afleggen in de snelste tijd. Stirling Moss en zijn bijrijder Denis Jenkinson wonnen deze race met een gemiddelde snelheid van bijna 160 km/uur.

Mille Miglia verhaal

Wall of Fame

Alle deelnemende auto's van de Italyherewe.com trips op een rij.

Wall of Fame

onze logo's