La macchina

Ferrari 308 GTS

Gli uomini della Squadra 4

Squadra 4 is een oude bekende. Zolang er naar Italië gegaan wordt is Peter van Wijk erbij. Eerst met zijn nog altijd trouwe Fiat 130 Coupe en vanaf 2003 met deze, uit 1978 stammende, Ferrari 308 GTS. De in 2002 gekochte auto is motorisch volledig gereviseerd en wordt ieder jaar in topconditie gehouden om voor vele kilometers rijplezier te zorgen.

Het dak van de auto is eigenlijk, na de radio, het minst gebruike onderdeel. Als het ook maar enigszins mogelijk is wordt er topless gereden, de zon op je bol aangevuld met dat heelrijke geroggel uit de motorruimte zorgen iedere keer voor de grote glimlach.

Peter zijn doel is om een week lang in Italië rond te rijden met een grijns op zijn gezicht, als de voortekens ons niet bedriegen zal het in ieder geval niet aan het programma, de deelnemers en de afgehuurde locatie liggen.

Op de bijrijders stoel van Team 4 zal Arie Groeneveld dit jaar plaatsnemen. Arie is net als zijn collega Peter vergiftigd met een oldtimer virus. Alleen, ieder gek heeft zijn gebrek, niet de Italiaanse maar de Engelse variant; het Triumph-situs. Na een uitgebreide screening van de spelregels bleek deze Engelse afwijking de enige mismatch (alweer engels, hij kan het niet laten) te zijn en voldoet hij verder volledig aan het ‘Italyherewe.com profiel.

Arriverderci (ik leer snel)

groepsfoto
Terug
Volgende
Powered by Vanwijkzelf