Una Esperienza Particolare

Al in 1993 besloot een groepje Italiaanse autoliefhebbers dat het leven van hun klassieke bolides in Nederland een dieptepunt had bereikt. Lang stilstaan in de winterstalling, af en toe een clubdagje meepakken of opdraven op een of ander Italiaans autofestijn. En voor de rest wachten voor stoplicht of in de file. Meestal in de regen. Dat kon niet de bedoeling zijn! Een Italiaanse auto hoort te brullen door de bergen, te hoesten bij een tolpoortje, te gummen op de Autostrada. En laten de eigenaren van deze auto’s dat nou ook nog eens erg leuk vinden.. De eerste Italiëreis was een feit!

Na de eerste zes succesvolle trips werd er een pauze van 5 jaar ingelast. In 2003 begon de benzine in het bloed bij de harde kern weer te kriebelen. Met als thema ‘Italy here we come’ werd de jaarlijkse trip nieuw leven ingeblazen. Belangrijkste verandering: deelname is verplicht met een Italiaanse ‘bella’ en uitsluitend ‘men only’, sorry dames. En dat werd direct een eclatant succes.

Wat verklaart verder het succes van de trip? Veel lol maken, niet zeuren, lekker sturen en volop genieten van al het moois dat Italië ons te bieden heeft. Denk daarbij aan autoraces, -musea en –fabrieken. Maar ook aan restaurants en gezellige terrasjes. Ook is het ons gelukt om de trip elk jaar financieel toegankelijk te houden. Geen onnodige chique, maar wel alles pico bello verzorgd.

In 2010 is het reisdoel een prachtige agriturismo in Toscane, Borgo Santinovo om precies te zijn. Bijna alle teams zijn al ingeschreven: O.a. meerdere Ferrari’s, Maserati’s een Lancia, een grote Fiat en dikke Alfa Romeo's. Dik 2.000 pk’s staan alweer te trappelen tot het eindelijk weer mei is.

Terug
Powered by Vanwijkzelf