IHWC: Una Esperienza Particolare

Italyherewe.com

Vele Nederlandse autoliefhebbers herkennen het wel. Het bezit van een klassieke auto ons landje is een twijfelachtig gebeuren. Als de pekelperiode eindelijk voorbij is, pakken we af en toe een clubdagje mee of bezoeken we een of ander Italiaans autofestijn. En verder? We wachten veel voor het stoplicht of staan in de file. Als we ‘ns een open stukje asfalt tegenkomen worden we kort daarna pijnlijk geconfronteerd met een envelopje van het CJIB . Dit kan niet de bedoeling zijn! Een Italiaanse auto hoort te brullen door de bergen, te hoesten bij een tolpoortje, te gummen op de Autostrada. In 2003 besloten een aantal mannen met AGIP in hun bloed hier wat aan te doen: De eerste Italyherewe.com-trip (IHWC) was een feit!

Het recept? Een aantal bijzondere Italiaanse auto’s, twee uit het juiste hout gesneden kerels per auto (sorry dames) en tripje van een kleine week naar het heilige land. Dit resulteert in de praktijk in heel veel lol, weinig gezeur, uren ‘lekker’ sturen en volop genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft. Denk daarbij aan het bezoek van autoraces, -musea en –fabrieken. Maar ook aan vele restaurants en gezellige terrasjes. Verder lukt het de organisatie elk jaar om de trip financieel toegankelijk te houden. Geen onnodige chique, maar wel alles pico bello verzorgd. En dat resulteerde al vanaf het begin, inmiddels 9 jaar geleden, in een groot succes. Zowel qua animo als qua programma.

De 10e keer!

Italyherewe.com

De trip van 2012 is (alweer) de tiende trip op rij! Helaas is alles weer voorbij, wat rest zijn meer dan goede herinneringen. De GGG 2012 was een toppertje. Doel van de organisatie was om deze trip alles uit de kast te halen en er een ‘the best of’-verhaal van te maken. Dit is zonder uitzondering volledig gelukt!

De combinatie van leuke dingen doen, niet zeuren, lol en italiaanse auto's werkt dus... Dat is de reden dat we het ieder jaar weer doen.

Archief IHWC

Italyherewe.com

Voor de IHWC’rs van het eerste uur is de jaarlijkse trip een must, een soort 13e maand in een week. De weg naar Italië kent weinig geheimen meer, zelfs in Italië kennen we de Autostrada’s uit ons hoofd. Alle ervaringen uit het verleden zijn ook in deze website opgenomen. Ook zijn alle oude websites van de jaarlijkse Italyherewe.com tripjes nog beschikbaar. Erg leuk om te bekijken als je het Hollandse weer helemaal zat bent.

Sinds kort online: een film van de allereerste trip. In 1993 togen we voor het eerst naar de Mille Miglia. Een echte film met de Fiat 130 in de hoofdrol en bijna 20 jaar geleden opgenomen: een klassieker! Klik hier.