Maandag 14 mei

onderweg naar Italie

Eindelijk! Vandaag begint met donderend geweld de GGG2012. Een weekje waarin we niet moeilijk gaan doen, waar we vergeten wat stofzuigen en koken is. Een week waarin wij en onze auto een hoofdrol spelen. De week dat we eindelijk openlijk en hardgrondig foeteren op alles wat hybride, lelijk en langzaam is.

Startpunt, op ons traditionele tijdstip 7.00 uur, is bij tankstation Bergh-Zuid aan de A12, net na Arnhem. Via Duitsland, waar we proberen het gas er op te houden, eindigen we vandaag net in Italië, in het italiaans sprekende gedeelte van Zuid Tirol. Onderweg laten we niet alle tankstations links liggen, met gezwinde spoed over de Fernpas naar Burgeis. We zijn hier al eerder geweest en toen was het fijn... Reden genoeg om onder het genot van een biertje te mijmeren over hoeveel haar we toen nog hadden...

Bedstee Zum Christophorus

Hotel Zum Christophorus

Onze eerste overnachting is in Italië. In Burgeis staat hotel Zum Christophorus. Ons hotel, niet al te ver van de beroemde Stelvio-pas, heeft precies de juiste faciliteiten: een mooie garage, bierstube en bed. Italyherewe.com is hier al 2 x eerder geweest. Het eerste bierje na een dag sturen is zooo lekker, je zou er nu al harder van gaan rijden. Echt iets om naar uit te kijken. De schnitzels in dit dorp trouwens ook.

Brandstofprijzen

brandstofprijzen

Brandstofprijzen in Nederland

Brandstofprijzen in Duitsland

brandstofprijzen

Brandstofprijzen in Oostenrijk

Brandstofprijzen in Italië